Fietsen en wandelen

Fietsroutes in de buurt

(voor meer info, klik op de rode woorden)

In en rond Diksmuide zijn er heel wat mooie fietsroutes uitgestippeld. Zo zijn er de thematochten, de fietslussen, de IJzerhoevenroute, de Michel Pollentier route, de bierfietsroutes en met Jaek en Nink naar de Blankaart of langs de IJzer. Ook via Westtoer zijn er leuke fietsroutes in de buurt terug te vinden.

Het fietsnetwerk Westhoek biedt meer dan 2.500 km aantrekkelijke en veilige fietswegen, in twee richtingen bewegwijzerd met genummerde knooppunten. Camperhoeve De Bonterie bevindt zich vlak bij knooppunten 78 en 27, de ideale uitvalsbasis voor een prachtige fietstocht. 

Of stel zelf je fietsroute samen via Fietsrouteplanner. Ook met West-Vlinderen maak je zelf een nieuwe fietstocht in West-Vlaanderen boordevol beleving en fladder je tussen actie en genieten. 

Wandelroutes in de buurt

(voor meer info, klik op de rode woorden)

Verken je de nabije omgeving rond De Bonterie graag eens te voet? Dan hebben wij een aantal lusjes voor jou uitgestippeld, gaande van 3 tot 5 km. Wandel je graag wat langere afstanden? Dan zijn er in Diksmuide een 15-tal wandelingen waaruit je kan kiezen. Veel wandelingen focussen op de schoonheid van het landschap, de natuurlijke waarden en de geschiedenis van Diksmuide en de deelgemeentes. De Blankaart wandelroute, Käthe Kollwitzroute, Stuvetjesroute, Oude Zeedijk route en de Lekeleetroute zijn er slechts enkele voorbeelden van. Ook via Westtoer zijn wandelroutes in de buurt terug te vinden.

In het centrum van Diksmuide is er de “Stadslink“, een erfgoedwandeling. Bij deze wandeling ontdek je de belangrijkste historische plekjes op een parcours van 3 km.

Of stel zelf je wandelroute samen via de wandelrouteplanner.

Scroll naar top