Natuur en cultuur

Natuurliefhebber

(voor meer info, klik op de rode woorden)

Op de Bonterie kan je volgende dieren spotten: boerenzwaluw, vleermuis, haas, patrijs, fazant, bergeend, wulp, torenvalk, buizerd, nijlgans, bonte en groene specht, kievit, scholekster, …

Diksmuide kent heel wat recreatiemogelijkheden door mooie landschappen, kleine dorpjes en ongerepte natuur. Enkele beschermde natuurgebieden zoals de IJzerbroeken, de Blankaart, de Viconiakleiputten, de komgronden van Lampernisse alsook de polders en de Handzamevallei zijn van groot – soms internationaal – belang voor typische fauna en flora. Niet voor niets wordt de IJzervallei omschreven als één van de vogelrijkste gebieden van Vlaanderen.

Ook sportvissen behoort tot de mogelijkheden in Keiem. Mits het bezitten van een visverlof, is vissen in de Ijzer toegestaan. 

Oorlog en Vrede

(voor meer info, klik op de rode woorden)

De IJzer was de laatste hoop in 1914. Na de inval van de Duitse troepen op 04.08.1914 en diverse pogingen om de opmars te stuiten, bracht de IJzer een halt aan de bewegingsoorlog. De IJzer werd de frontlijn en de stad en de dorpen werden in vier jaar tot een grote ruïne herleid.

Net naast de oprit van De Bonterie bevindt zich de Belgische militaire begraafplaats, een plaats om stil van te worden.

Op wandelafstand (1 km) van de Grote Markt in Diksmuide vind je de vredessite ‘Aan de IJzer’ met de Paxpoort, de IJzercrypte en de IJzertoren.

Verdere info vind je op volgende link: 1914-1918.

Scroll naar top

Reservatieaanvraag

Wenst u een plaats te reserveren? Vul dan onderstaand formulier in.
Na ontvangst van uw aanvraag, kijken wij de beschikbaarheid zo snel mogelijk na.
Uw reservatie is pas definitief als u onze antwoordmail ontvangt op het door u opgegeven mailadres.
(Bekijk ook uw ongewenste mails eens, want heel uitzonderlijk komt de antwoordmail daarin terecht.)